Súria

DEUTE PENDENT I PASSIVITAT DEL GOVERN MUNICIPAL

  • Actualitzat:
  • Creat:

A instàncies del PSC, el ple municipal del mes de març exigia a la Generalitat fer el pagament del deute total que té amb Súria i amb tots els suriencs i surienques, i que supera els 2,88 milions d'euros.

Durant el ple municipal del mes de març, tots els grups polítics van aprovar una moció del PSC per la qual instava al nostre equip de govern a exigir el pagament del deute que la Generalitat té amb el nostre poble i amb tots els suriencs i surienques.

La quantitat total d’aquest deute supera els 2,88 milions d’€, dels quals 1,83 milions corresponen al pagament del CAP que va construir l’últim govern del PSC.

Quina és la classe de Catalunya que vol el govern conservador de “Junts pel Sí”, si no prioritzen el pagament dels equipaments sanitaris d’arreu del territori i el deute amb els Ajuntaments?

Als pressupostos de l’any 2015, la Generalitat es va comprometre a pagar-ho, però finalment es va gastar els diner en un altre cosa. Creiem sincerament que el nostre govern municipal (CiU-ERC-AiS) no està fent tot el que cal per cobrar aquesta quantitat. Però, per què?

Entenem que hi ha d’haver un cert “amiguisme” polític, però el nostre Ajuntament faria bé de recordar que la seva lleialtat és amb Súria i els seus ciutadans .....

Gracies als ingressos extraordinaris que s’estan tenint amb les obres d’IBERPOTASH i l’augment d’impostos que CiU-ERC-AiS a fet els últims anys, el tancament del pressupost del 2015 ha tingut 1,98 milions d’€ de superàvit i sembla que el cobrament del deute sigui quelcom secundari. Lamentem que això sigui així, ja que amb aquests diners, Súria podria créixer i tenir mes serveis de qualitat d’una manera molt més exponencial, en contes de fer de banc de la Generalitat.

Fa pocs dies, a més a més, ens vam assabentar per la premsa que la hipotètica biblioteca nova a “Cal Pau” podria tenir un cost aproximat d’entre 3,6 i 4,5 milions d’€. Esperem que l’equip de govern ho desmenteixi, ja que es tracta d’una quantitat totalment desorbitada.

Pel que fa al conjunt d’Espanya, volem expressar que confiem en que finalment s’imposi un pacte de progres, que permeti el retorn d’uns drets que la dreta catalana (CiU) i l’espanyola (PP) ens van treure la passada legislatura.