Súria

El Consell de Federació del PSC Bages, Berguedà, Solsonès analitza l’actual situació política i econòmica

  • Actualitzat:
  • Creat:

El màxim òrgan entre congressos a la Federació Bages, Berguedà, Solsonès del PSC, va centrar la seva darrera trobada en analitzar l’actual situació política i econòmica a Catalunya i Espanya

El passat divendres dia 25 de gener va tenir lloc a Manresa el Consell de Federació del PSC Bages, Berguedà, Solsonès, que va comptar amb la presència de Maurici Lucena, portaveu del PSC al Parlament de Catalunya. Durant la seva exposició, l’economia i les polítiques de reactivació econòmica van prendre un paper central.

El diputat i portaveu al Parlament de Catalunya, Maurici Lucena, va explicar que “el problema més gran i seriós de Catalunya és l’economia”. Va parlar de les més de 885.000 persones aturades que hi ha a Catalunya actualment i de les més de 150.000 empreses que han hagut de tancar durant aquests mesos de govern de CiU.

Lucena va assegurar que “amb el govern de CiU les polítiques d’impuls a l’activitat econòmica són inexistents, i des del punt de vista fiscal, hi ha hagut una mala distribució de la recaptació d’impostos”. També va afegir que “Pensem que és possible fer una política econòmica i fiscal diferent que ens permeti sortir tots junts i tot el país d’aquesta crisi econòmica”.

Respecte la Declaració de sobirania i del dret a decidir, aprovada el passat 23 de gener, va afirmar que el PSC “no és favorable a la independència, sí a millorar les relacions Catalunya-España en un sentit federal. Nosaltres defensem el dret a decidir amb una consulta legal que tingui una pregunta clara”. Va afegir que està convençut que el PSC va fer allò que és correcte: complir amb el principi de legalitat”. Al mateix temps, va recordar que al grup parlamentari del PSC “vam debatre molt i vam votar majoritàriament que la nostra posició fos no”.

Per la seva banda, el Primer Secretari del PSC Bages, Berguedà, Solsonès, Cristòfol Gimeno va situar “la creació de llocs de treball i la sortida de la crisi” en el primer lloc de les prioritats dels i les socialistes, i va criticar que “les polítiques d’austeritat del PP i CIU no contribueixen a generar ocupació”. Al mateix temps, va comentar que ara, més que mai “cal estar al costat de les persones que més pateixen la crisi, i continuar treballant en defensa dels drets de les persones”.

Respecte la Declaració de sobirania i del dret a decidir, Gimeno va declarar que el PSC “ha estat coherent amb el seu programa. Donem suport al dret a decidir però no a la independència”.