Súria

Taxes i impostos per al 2016 i noves eleccions el 20-D

  • Actualitzat:
  • Creat:

Mig any després de que el tripartit conservador reedités el mandat, observem com les polítiques no canvien. Els suriencs i surienques patiran una pujada encoberta dels impostos municipals, i la inacció política generalitzada, continua.

Fa 6 mesos que tenim un nou equip de govern, però les percepcions no són gens positives.

El tripartit conservador de CiU-ERC-AiS ha presentat les ordenances fiscals, en les quals afirmen que es “congelen” els impostos i taxes municipals de cara al 2016, setmanes després d’haver-nos votat en contra una moció en què els socialistes demanàvem abaixar-los, amb l'argument que l'IPC és negatiu.

Tot i això, l’equip de govern menteix. Alguns impostos sí que s’han apujat, i tenint en compte que l’IPC és una altra vegada negatiu, tota la “congelació” és, en realitat, un augment, que repercutirà a les finances familiars de tots els suriencs i surienques.

Esperem que aquesta dinàmica canviï al llarg de la legislatura. Si es duen a terme polítiques socials justes, ens tindran al seu costat, com ho hem manifestat en diverses ocasions. I és que amb consens, es pot construir una Súria millor, de tots i per a tots.

Per altra banda, el dia 20 de desembre hi hagut eleccions generals. A la campanya electoral hem defensat l'inici d'una nova època d’entesa, en què es retorni poder i capacitat de decisió als municipis, en què es respecti la nostra llengua i la nostra cultura.

Des del PSC veiem amb preocupació la confrontació que s’està vivint en les relacions Catalunya-Espanya. Tant el president Mas com el president Rajoy són dues cares de la mateixa moneda: una moneda conservadora, privatitzadora i que busca la confrontació política per evitar crítiques a la seva gestió.

I és per això que, un cop més, agraïm el suport de totes les persones que ens han fet confiança, com cada vegada que heu volgut una Catalunya millor, més social i més justa per a tothom.

Bon Nadal i bones festes a tots!

Grup Municipal del PSC